top of page
Поиск
  • Фото автораGheorghe Botezatu

Cînd merită să te adresezi la avocat și cum găsești avocatul potrivit în Chișinău R. Moldova

Merită să te adresezi la avocat cînd ai o întrebare juridică importantă pentru tine.

Întrebare juridică poate însemna aproape orice: ai de semnat un contract sau un alt act; vrei să cumperi sau să vinzi ceva mai scump, cum ar fi un imobil; ai o neînțelegere sau un litigiu cu cineva, ș.a.m.d.

Ca să apreciezi dacă întrebarea juridică este importantă pentru tine - te poți conduce de criteriile următoare:

1. Care este valoarea întrebării. (Care este suma contractului ce îl închei; cît costă bunul ce vrei să cumperi sau să vinzi; cît valorează pretenția ta sau față de tine, ș.a.).

2. Care este suma riscului admisibil pentru tine. (Care este suma de bani ce ai putea să o pierzi fără să te deranjeze dacă nu soluționezi întrebarea ta deloc sau dacă o soluționezi slab).

3. Dacă valoarea întrebării este mai mare decît suma riscului admisibil atunci - întrebarea este importantă pentru tine.

Altă întrebare este cum găsești avocat în Chișinău / Moldova.

Lista avocaților care au drept să activeze se publică și se actualizează pe pagina web a Uniunii Avocaților din Moldova - http://uam.md/index.php?pag=news&id=918&rid=2124&l=ro.

Mai multe detalii poți găsi pe paginile web sau alte resurse online ale avocaților disponibile prin www.google.com și alte motoare de căutare cu utilizarea cuvintelor cheie de exemplu ”avocat Chișinău specializat contracte”; cît și prin cataloage / baze de date online cum ar fi www.yellowpages.md, www.yavo.md, ș.a.

O altă sursă de verificare a informațiilor sunt persoanele cunoscute care au avut adresări la avocați anterior.

Astfel, un prim pas pentru a găsi un avocat în Chișinău ar fi să identifici din motoare de căutare și baze de date 5-10 avocați, dacă este posibil – specializați anume în genul de întrebări pe care o ai tu, după care îi contactezi și obții 3-4 oferte de preț pentru lucrul necesar pentru întrebarea ta; și / sau te și programezi la consultații inițiale gratuite la avocații care le oferă.

Mulți avocați din Chișinău, în special în situații curente legate de Covid-19 dau consultații sau fac primele discuții cu clienții online, ceea ce face primul contact mai simplu.

După ce ai ascultat cîțiva avocați referitor la întrebarea ta, alegi oferta avocatului care ți se pare rezonabil mai bună. La aprecierea ofertelor avocaților este important să fii atent la detalii, să eviți ofertele prea generoase sau cu garanții de rezultat, să alegi ofertele avocaților după discuția cu care întrebarea ta ți-a devenit mai clară și nu mai sumbră, să convii cert cu avocatul ce onorariu pentru ce lucru anume vei achita și în ce termen, etc.

După ce ai găsit unul sau mai mulți avocați potriviți - treci la soluționarea întrebării tale cu asistență de avocat și - mult succes!


46 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page